Hr Licht kabels

100% glasvezel voor een optimaal rendement

De door ons aangeboden high performance lichtkabels bieden licht-transmissie in een nieuwe dimensie.


De kabels worden gekenmerkt door zes uitzonderlijk sterke aspecten:

 

- vervaardigd uit 100% glasvezel, voor 20% meer licht capaciteit

- temperatuur bestendig bij alle lichtbronnen

- lange levensduur met optimale kwaliteit

- doordacht design, beschermt tegen schade en vergemakkelijkt reinigingsprocedures

- veilig en praktisch door de kleurcodering

- compatibel met alle endoscopen

 

U als klant maakt met ons product een enorme stap vooruit op het gebied van toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Maximale lichtintensiteit, constante temperatuur, resistentie tegen alkalische reinigingsmiddelen in combinatie met een doordacht design voor een simpele handhaving maken deze kabel waardevol.

 

Ontwikkeld door ingenieurs met een schat van ervaring met de reparatie van chirurgische instrumenten, voldoet dit product aan alle eisen uit de operatiekamer en van de CSA.

 

1. Zuivere glasvezel voor meer licht

 

De high performance lichtkabel bestaat voor 100% uit glasvezels die in een speciale procedure zijn versmolten en samengeperst.

De vezels vervormen zich daardoor zonder dat er tussenruimtes ontstaan.

Deze ongekende vezel-dichtheid zorgt voor een zeer goede lichttransmissie, waardoor de licht intensiteit op grond van een groter actief vlak rond de 20% hoger is.

 

Deze zogenaamde vezel-gesmolten licht kabels zijn bijzonder effectief in verbinding met Xenon koud lichtbronnen. Deze bundelen het licht op een zeer klein brandpunt, dat in grote overeenkomt met de diameter van het licht-opnamevlak van de kabel. Dit gesmolten en zodoende lijm-vrije opnamevlak absorbeert tijdens de gehele levensduur een maximaal mogelijke lichtintensiteit.

 

2. Hoge temperatuurbestendigheid door een gesloten glasoppervlak

 

Op het absorbatiepunt is de high performance kabel extreem temperatuurbestendig en zodoende geschikt voor alle lichtbronnen.

In tegenstelling tot conventionele lichtkabels kan de kabel op het ingangspunt niet meer verbranden, omdat er geen hitte gevoelige lijmstoffen meer aanwezig zijn.

 

3. Hoge product betrouwbaarheid en lange levensduur

 

De versmelting van de vezels verhoogt de levensduur van onze high performance kabel.

Het lijm vrije glasoppervlak is veel beter bestand tegen invloeden zoals temperatuur van de lichtbron, machinale reiniging, alkalische reiniging, autoclaveren, verhitten en afkoelen.

Bij conventionele kabels wordt de lijm gaandeweg weggewassen, wat een negatieve invloed heeft op de licht transmissie.

De vezels van de high performance kabels zijn aan beide kanten versmolten. Daarom heeft deze kabel ook geen warmte werend glas of staafjes van kwarts, die door vallen of tegen elkaar stoten kunnen worden beschadigd.

 

4. Doordacht product design

 

Een dubbele en toch korte bescherming tegen het knikken van de kabel, die onder de buitenkabel is aangebracht, maakt deze kabel flexibel en tegelijk robuust, voor gebruik bijvoorbeeld in de schouder artroscopie. Bovendien wordt door deze constructie vermeden dat er vloeistof onder de knik-bescherming kan geraken.

 

Het design van de stekkers aan de kabeluiteinden verhindert enerzijds verbrandingen van de vingers bij het aan en afkoppelen van de kabel, anderzijds biedt de stekker een veiligheidsafstand tot de ondergrond, zodat geen gevaar voor brand ontstaat als het kabel wordt neergelegd. 

 

5. Aanvullende veiligheid door kleurcodering

 

Voor de medewerkers op de operatiekamers of bij de CSA is het relatief moeilijk om te herkennen welke vezel-doorsnede een lichtkabel heeft. Een kleurcodering lost dit probleem op: de armatuur aan de projector kant maakt een duidelijke ordening mogelijk tot de compatibele endoscoop groep.

 

De blauwe armatuur staat voor een vezel-doorsnede van 4,8 mm, die bijvoorbeeld voor de laparoscopie wordt gebruikt. Voor endoscopen voor de artroscopie of de urologie wordt de lichtkabel met 3,5 mm doorsnede, met een zwarte stekker gebruikt.

 

Ons ring-systeem, met een wisselende kleur, geeft u de mogelijkheid om de kabels zeven verschillende kleur coderingen te geven om de verschillende afdelingen, mandtypen etc. te onderscheiden.

 

6. Kabels voor elk type endoscoop

 

De speciaal ontwikkelde universele stekker aan de kant van de endoscoop verschaft een grootst mogelijke compatibiliteit voor het gebruik van onze high performance lichtkabels. Zonder tussen adapter past de kabel op iedere starre optiek van elke fabrikant. Het moeizame van het aan- en afschroeven van de adapterhuls aan de endoscopen behoort zodoende tot het verleden. Dit is een duidelijk voordeel bij de reiniging en verdere handhaving van de kabels.

 

Met de edelstalen opnames aan beide kabeleinden en de wisseladapters, bereiken wij, dat de high performance kabel probleemloos en zonder capaciteitsverlies met lichtbronnen van verschillende fabrikanten compatibel is.

 

Wilt u meer informatie? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze accountmanagers.

 

Gebruik hiervoor het contact formulier.


Deel deze pagina: