De meest efficiënte oplossing voor het onderhoud van uw medische instrumenten.

offerte aanvragen meer over onze diensten

Onderhoud instrumentarium

van alle merken en disciplines

Wij repareren instrumenten van alle disciplines. U kunt bij ons terecht voor het slijpen van een schaar tot de reparatie van kostbare instrumenten voor de minimaal invasieve chirurgie.

Instrumenten voor de oogchirurgie, KNO en de neurochirurgie worden gerepareerd in een speciaal hiervoor uitgeruste werkplaats.

Reparatie aanvragen
Specialisatie: Oog-, KNO- en Neurochirurgie

Instrumenten voor de oogchirurgie, KNO en de neurochirurgie worden gerepareerd in een speciaal hiervoor uitgeruste werkplaats.

Een van onze specialiteiten is de anti-alkalische oppervlaktebehandeling als onderdeel van ons amino-passiveringsproces: Door de behandeling van de instrumenten in speciale multifunctionele baden wordt de oppervlakte van de instrumenten optimaal behandeld en beschermd.

Hoe werkt dit in detail? Wij gebruiken hier de naaldvoerders als voorbeeld. Bij de reparatie van deze instrumenten maken wij gebruik van tin- en zink-vrije hoge temperatuur soldeer en een speciale flux. Hierdoor wordt gesoldeerd met een temperatuur van meer dan 700 ° C. Dankzij een zeer hoge druk tijdens en na het solderen zijn wij in staat een kwaliteit met buitengewone duurzaamheid te realiseren.

Bij de reparatie van de naaldvoerders is het belangrijk dat de specificaties niet mogen veranderen en compatibel moeten blijven met de normeringen. Om dit te realiseren worden de bekjes bij ons vervangen door ruim bemeten rechthoeken in plaats van door voorgeslepen bekjes van gehard metaal. Zodoende slijpen wij de zijden van de inzet passend aan het instrument en niet het instrument zelf passend aan de nieuwe bekjes.

Ter afsluiting ondergaan de instrumenten in house de galvanische behandeling en zo worden de vergulde handvaten weer als nieuw.