De meest efficiënte oplossing voor het onderhoud van uw medische instrumenten.

offerte aanvragen meer over onze diensten

Reparatie Echo probeS

Alle merken volledig hersteld

Een ultrasoon-sonde, ook wel Transducer of Echo Probe genoemd, produceert geluidsgolven, die door ons weefsel op verschillende manieren worden gestrooid en gereflecteerd.

De daardoor geproduceerde echo’s worden door de transducer omgezet in elektrische impulsen die vervolgens door het ultrasoon apparaat in beeldpunten worden weergegeven.

Reparatie aanvragen Naar de Repair/Shop

Echo probeS reparaties

De Echo Probes hebben al naar gelang het onderzoek, waarvoor ze worden benodigd, verschillende vormen en maten. In veel gevallen kan uw Echo Probe, van welk merk dan ook, bij schade volledig worden hersteld. Reparis biedt u deze herstelservice aan, voor het merendeel van de gangbare fabrikanten.

  • Standaard probe  
  • 3D/4D probe
  • TEE probe
  • Matrix probe
  • Video/Ultrasoon endoscopie

  • Reparatie van kabels en connectoren
  • Reparatie van de trekontlasting en kabelomhullingen
  • Vervangen van de lens/membraan
  • Vervangen van de Cristallen

Uw Echo Probe wordt door onze deskundige technici geëvalueerd en u ontvangt een offerte met aanbevelingen met betrekking tot reparatie van uw transducer.

Soms zijn voor reparaties verschillende prijsopties beschikbaar. Een relatief eenvoudige oplossing kan de levensduur van uw Echo Probe verlengen, waardoor vervanging jaren kan worden uitgesteld. U ontvangt altijd vooraf een vrijblijvende offerte voor uw akkoord.

Gebroken trekontlasting:

Een van de meest voorkomende problemen is een scheur of scheiding in de trekontlasting. Dit probleem treedt meestal op waar de sonde aan de kabel vastzit, maar kan ook optreden bij de connector.

Dropout is te zien aan de zwarte lijnen door het hele beeld. Deze “Dropout” is de plaats waar één van de piëzo-elektrische kristallen geen signalen meer uitzendt of ontvangt, en er zijn vele redenen waarom dit kan gebeuren.

Soms is Dropout afkomstig van een enkel element en zie je een heel dunne zwarte lijn door je echobeeld. Andere keren komt uitval voor in een groot blok van het beeld. Dit kan overal langs de matrix gebeuren. Grote blokken van “dropout” aan de linker- of rechterzijde van de transducer zijn vaak het gevolg van fysieke schade.

Het membraan van een Echo Probe kan om een aantal redenen slijten. De meest voorkomende is langdurig gebruik. Dit kan relatief eenvoudig worden oplost.

Problemen met de ultrasound connector komen het meest voor bij draagbare ultrasounds. Sommige connectoren hebben een niet al te lange levensduur. Door goede handhaving bij aansluiting en heraansluiting kan dit probleem grotendeels worden voorkomen. Desalniettemin is de connector onderhavig aan slijtage. De connector kan meestal worden gerepareerd en een dure vervanging van de gehele Echo Probe kan worden voorkomen.

Lekkage komt vaak voor bij 3D/4D-sondes met een zachte lens. Er is geen typische situatie, die lekkage van de Echo Probe veroorzaakt, maar de schade kan vaak worden verholpen. Vaak treden ook mechanische problemen op, door het heen en weer bewegen. Na veelvuldig gebruik kunnen de transducermechanismen falen. Deze mechanische storingen kunnen ook worden veroorzaakt door een kapotte motor binnen het ultrasoundsysteem.